God hverdagstrim

Har du hørt det før? Trening er nøkkelen til en god helse og medisinen du trenger for å ha det godt. Du vet du burde, men finner ikke motet til hverken treningstudio eller fancy dansetrinn på fitness-klasser. Ta det helt med ro, du trenger faktisk ikke verken treningsstudio eller blodsmak i munnen for å trene. All aktivitet som er utover det du gjør til vanlig kan kalles trening. Så kast deg heller inn i trenden med hverdagstrim! De små enkle knepene som gir deg bedre helse på en enkel måte.

Hverdagstrim holder deg frisk

Dagens samfunn er ikke akkurat det en kan kalle helsefremmende. Vi sitter mye i ro foran dataskjermer og TV’en. Lettvint og raskt er blitt stikkordene for manges hverdag. Dette har dessverre gjort mer skade en gagn. mer enn to milliarder barn og voksne lider av sykelig overvekt verden over. Overvekten fører igjen til en rekke livsstilsykdommer, fra diabetes til hjerte- og karsykdommer. Når vi ser på hvor enkelt det kan være å unngå alt dette er det forbausende at ikke flere gjør noe med det. Undersøkelser viser at så lite som 30 minutter aktivitet per dag gir bedre helse og en lavere vekt. Merk deg også at det heller ikke trenger være 30 minutter i strekk. Du kan dele det opp i for eksempel 10 minutter 3 ganger om dagen.

De små tingene eller litt mer

Hverdagstrim kan være så mangt. Det kan være fra å begynne å gå til og fra jobb, bruke trappen istedet for heis eller noen øvelser hjemme på stuegulvet. Har du lyst på mer utfordring? Hva med å begynne med jogging? Begynn fornuftig med å gå raskt den løypa du velger. Deretter legger du inn deler hvor du løper rolig. Over tid vil du klare å jogge hele veien. Beskytt deg mot belastningsskader i ankler og knær. kjøp nike sko før joggeturen for å være på den sikre siden. Utvalget er stort, så pass på at du velger skoen som passer din fot. Ha i bakhodet at selv berømte idrettsstjerner har en gang vært nybegynnere. Begynn gjerne med turer på rundt 15 minutter og øk tiden etterhvert som formen blir bedre.

Rebecka