Båter

I denne artikkelen skal vi snakke generelt om båter, og det første vi skal gjøre er å snakke om forskjellige typer båter. Etter at vi har gått gjennom de forskjellige typene så skal vi se litt nærmere på hva vi mennesker bruker båter til i dag. Vi skal også gå gjennom noen farlige momenter når det gjelds båter og hva som skjer når de synker, og spesielt når de synker med en farlig last.

Typer båter

Det finnes mange forskjellige typer båter , og de har alle sammen sine egne spesielle styrker og svakheter. Den mest populære båten i Norge per dags dato er kanskje snekken, som liten men fortsatt veldig brukbar til mange forskjellige ting. Du kan for eksempel bruke snekken til å dra ut på havet med den for å bare slappe av, eller for å fiske. Dette er altså en båt som brukes til personlige ting av vanlige forbrukere. Du kan for eksempel ta den med på tur med kjæresten din med tanke på at valentinsdagen er rett rundt hjørnet. Du kan også finne en valentinsdag gave (til han & henne i denne lenken.

Det finnes også litt større båter i verden, men disse kalles heller for et skip enn en båt. Disse båtene brukes oftest som passasjerskip, og de kan faktisk romme en god del mennesker. Andre skip frakter store laster istedenfor mennesker. Disse skipene kaller vi for cargolinere og disse skipene kan frakte mye forskjellige ting.

Farer

Helt siden vi mennesker begynte å bygge flåter og båter så har vi forstått at havet ikke er noe å tulle med. Det kan faktisk være veldig farlig å reise rundt på skip og båter. Du har helt sikkert sett filmer som “Titanic” og hørt om lignende tragedier hvor skip går til grunne over en eller annen feil. Noen ganger er det en storm som kommer og ødelegger for hele mannskapet.

Det finnes faktisk noen steder i verden hvor skip har sunket som er nærme nok overflaten til at mennesker kan dykke ned for å se på dem. Dette er en veldig spennende aktivitet som kan få oss til å forstå hvor farlig det kan være å dra ut på havet. Det er dessverre ikke bare livene til mennesker om bort på skipet som kan skades av at slike skip blir ødelagt.

Det finnes mange eksempler hvor skip har blitt ødelagte og havnet på bunnen av havet, hvor innholdet av skipet har vært farlige stoffer som for eksempel olje. Denne oljen blir oftest dumpet i veldig store doser med tanke på at det er ekstremt store cargolinere som laster den. Det vil altså si at slike store mengder kan være med på å ødelegge livet i havet.

hilde