Tips til en vellykket båtferie

Flere og flere velger å skaffe seg båt. Ingenting er som å høre bølgene skvulpe mens du titter utover vannet, til lyden av koselig motordur. Skal du feriere i båt er det likevel en del ting du bør tenke på i forkant. Vi skal her gi deg noen enkle tips for en vellykket båtferie.

Planlegging

Planlegg turen i god tid. Vi mener ikke med dette at ferien skal spikres fra minutt til minutt, men det er en god idé å tenke litt gjennom hva dere vil oppnå med båtferien, og la alle ta del i planleggingen. En feil mange nybegynnere gjør, er å overplanlegge. Det skal besøkes nye havner hver dag, og alt skal oppleves. Ta det heller litt med ro. Det kommer flere sjanser. En ferie skal ikke være preget av stress og tidsskjema, men heller av å være litt i ro og nyte tiden her og nå. Finn ut hvor det er gjestehavner, og hvilke fasiliteter disse har å tilby.

Bagasjen

Pakk i bager og sekker. En stor koffert er vanskelig å stue vekk i en liten båt. Ta kun med deg det aller mest nødvendige. Du trenger ikke tre klesskift per dag når du er på ferie i båt. Selv om værmeldingen sier at været skal være topp, er det lurt å pakke med regntøy og gummistøvler, for all sikkerhets skyld.

Værmeldinger

Lytt til værmeldingene fra dag til dag. På den måten kan du unngå å komme utfor et plutselig uvær. Det er lett å føle seg ekstremt liten og utsatt i en liten båt når vinden herjer og tordenværet dundrer.

Tenk på sikkerheten

Selv om du helst vil tenke at alt går knirkefritt, er det lurt å gjøre visse forberedelser i tilfelle uhellet skulle være ute. Vær nøye på at alle vet hvor brannslukningsapparatet er, og hvordan det brukes. I tillegg må alle vite hvor redningsvester og annet sikkerhetsutstyr er. Gå også gjennom førstehjelpsutstyret og se til at du har nok plaster, kompress og bandasjer. I tillegg bør det inneholde sårrens og brannsalve.

Underholdning

Pass på at barna har noe å more seg med på kjedelige regnværsdager og lengre etapper. Brettspill, yatzy og kort er aldri feil, og blir enda morsommere om dere foreldre blir med. I dag finner vi jo også mye glede i mobiltelefoner og nettbrett, og det kan være lurt å laste ned noen filmer før turen starter, så du slipper å bruke opp all mobildataen i løpet av en dag. God beskyttelse til mobiltelefonen er viktig. Skulle du trenge nytt deksel iphone xs max, kan du finne det i nevnte link.

For at båtferien skal bli vellykket er det viktig å klarne opp i eventuelle konflikter før dere drar på tur. Når dere er i båt lever dere tett oppå hverandre, og det kan fort oppstå gnisninger, spesielt om dere allerede har uenigheter innen dere drar.

Livet i båt er herlig! Vi ønsker deg en fin båtsommer!

hilde