Drømmen om musikkfestivaler

Det er ikke mange andre steder du kan få den samme opplevelsen som du kan få på en ordentlig festival. Det er nesten som å være i et eget lite samfunn noen dager, med sine helt egne regler og helt egne stemning. Du vil antageligvis få minner for livet etterpå, og kanskje du også møter noen nye venner eller til og med finner kjærligheten? Det er spenning i lufta, og blandingen av god musikk, mat og drikke med glade, unge mennesker er nesten magisk. Og hvilke andre steder får du høre så mange av de største artistene spille konsert etter hverandre og se så mange rare, morsomme og spennende klesstiler på ett sted? Har du først falt for en festival er det vanskelig å ikke komme tilbake neste år.

Ting å passe seg for

Det er selvfølgelig ting man må være bevisst på også for at ikke opplevelsen skal bli ødelagt. Dessverre kan negative situasjoner oppstå når så mange berusede mennesker er på samme sted så lenge. Det er ikke uvanlig at krangler kan utvikle seg til å bli fysiske, selv om det sjelden blir veldig alvorlig. Det hender også fra tid til annen at deltagere forgriper seg på andre deltagere som har drukket for mye, selv om dette heldigvis ikke skjer veldig ofte. Det foregår også mye salg av narkotiske stoffer på store festivaler. Og selv om dette ikke går utover opplevelsen til dem som ikke ønsker å kjøpe bør du allikevel være bevisst på hva du får i deg. Det er alltid vektere og politi på store festivaler, men de klarer ikke å ta alle de ønsker eller være overalt samtidig. Pass derfor på å være i nærheten av venner hele tiden.

Den økonmiske delen

Problemer som dette er allikevel sjeldne om man er forsiktig og passer godt på seg selv. De fleste som drar på festival er vennlige mennesker som heller ikke ønsker noen andre noe vondt. Men et annet litt mindre alvorlig problem som er mye vanligere er å komme hjem igjen fra festivalen med tom konto. Det koster ofte mer enn man tror å dra på festival – for ikke bare er billettene ofte dyre om du skal være med på hele festen, man ender også ofte opp med å bruke mye penger på mat og drikke. Har du en uoversiktlig økonomi med gjeld både her og der kan det være lurt å prøve ut refinansiering av gjeld hos Sambla. Da blir ting fort litt enklere og mer oversiktlig, og du vet hvor mye du må ut med hver måned. Dermed kan du kose deg på festival med god samvittighet.

hilde