Reis på cruise med Cunard

Det britiske rederiet Cunard har eksistert siden 1840, og dersom du ønsker å reise med cruise kan det være verdt å oppsøke dette tradisjonsrike cruiserederiet. Cunard har tre fantastiske skip i sin flåte: Queen Mary 2, Queen Victoria og Queen Elisabeth. Ruten fra Southampton i England til New York er velkjent, og Cunard-skipene benytter seg av denne. De tre skipene setter seil i januar og returnerer til Southampton først i mai.

Cunard er i cruisekategori premium, noe som vil si at det ikke er av det billigste slaget. Ser du for deg et lengre cruise med en av disse, gjelder det derfor å spare. Har du tilstrekkelig god kapital og inntekt, kan det være trygt å ta opp et lån på dagen som kan hjelpe deg med å unne deg litt ekstra kos på turen. Skal du først på et premium cruise handler det om å få maks ut av opplevelsen.

Queen Mary 2

Dette er kanskje det mest spektakulære skipet som noensinne er bygget, og får Titanic til å se ut som en jolle. Queen Mary 2 er 345 meter lang, 72 meter høy og 41 meter i bredden. Skipet er i dag den eneste såkalte «Ocean liner» i verden, og byr på luksus og eleganse av tidløs karakter. Her får du et titalls barer og restauranter, fem svømmebasseng, teater, ballsal, casino og planetarium. Ombord finnes det til og med en kennel og en barnehage.

Queen Victoria

Vidunderet Queen Victoria har både klassisk og moderne innredning, som gir deg følelsen av å reise i tid, samtidig som alle fasiliteter er moderne. Her kan nevnes Grand Lobby med de flotte kunstverkene og det vakre trappeområdet, kolonihage-aktige Winter Garden og det utsmykkede dansegulvet i Queen’s Room. Queen Victoria er på hele 92 000 bruttotonn og har plass til 2 050 passasjerer.

Queen Elizabeth

Dette er Queen Victorias søsterskip, og veier også 92 000 bruttotonn. I tillegg har hun plass til 2092 passasjer, og overgår dermed så vidt søsterskipet sitt. Mye av interiøret her er inspirert av 1930-tallet, da den første utgaven av Queen Elizabeth ble sjøsatt. Skulle du befinne deg ombord bør du utforske den utsøkte franske spesialitetsrestauranten The Verandah. Lik søsterskipet, seiler Queen Elizabeth i Nord-Europa og Middelhavet. Skipet har til og med vært på Svalbard, nærmere bestemt Ny-Ålesund.

En lengre tur med et av disse spektakulære vidunderskipene er ikke alle forunt, men for en minneverdig opplevelse det er for de som har vært med på det. En transatlantisk reise med cruise lar deg slippe å stresse med å sjekke inn på hoteller, finne fram og skaffe transport mellom ulike steder. Cunards skip er elegante og av tidløs kvalitet, og bedre luksus er ikke å oppdrive spesielt mange andre steder, hverken på land eller til sjøs.

hilde